Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum

Nisseavisen var på pletten, da Viborg Museum åbnede deres særudstilling om "Emma og julemanden" filmen.

I anledning af at årets julefilm "Emma og Julemanden" er blevet optaget i og omkring Viborg, har byens museum valgt at lave en udstilling om filmen.

Efter velkomsten og taler af museumsdirektør Brian Wiborg og kulturchef Steen Lindgaard i Viborg kommune blev udstillingen erklæret for åben, og de mange inviterede gæster kunne forsyne sig med et glas rødvin og nogle snacks.

Julemandens pakkemaskine

Erik Peitersen, der er chef scenograf for "Emma og julemanden" filmen, har været behjælpelig med råd og sparring i forbindelse med udstillingens tilblivelse.

Julemanden Nicolas og hans kone Julies tøj.

Udstillingen indeholder effekter fra filmen og nogle af rummene minder om mini genskabelser af kulisser så som julemandens stue, værksted, eleverdronningens sal, portalen til elverriget og kong Erik Klippings gravkammer.

Oplev den dystre stemning i krybben, der rummer kong Erik Klipping jordiske rester.

Hvad denne grønne flaske indeholder, må du selv i biografen for at finde ud af. Den grønne væske spiller en meget vigtig rolle for at bringe filmens helte mod deres endelige mål.

Selv om udstillingen ikke er kæmpe stor, er den nu alligevel et besøg værd. Efter at have set "Emma og julemanden"-udstillingen kan det også kun anbefales at se resten af Viborg Museum, der giver et fantastisk indblik i Viborgs historie og livet i "gamle dage".

Her finder du udstillingen

Fra 13. november til 26. februar kan du opleve særudstillingen på Viborg Museum. Entré prisen til hele museet er 40 kr. for voksne - børn er gratis.

Ønsker du at læse mere om filmen, så klik her.

Læs også

Gratis risengrød og juleparade Gratis risengrød og juleparade

Hvilken nisse ville sige nej til gratis risengrød? Ingen. Kom torsdag den 27. november og se byens juletræ blive tændt og spis en portion grød. Du kan også se den lysende by og lave en isskulptur.

Deltag i julenisse jagten Deltag i julenisse jagten

Det siges, at der på Viborg Museum gemmer sig en gammel nisse. Desværre ses han sjældent, da han er meget sky. Kom og vær med til at lokke ham frem fra sit skjul.

Udstillingen "24 ting om jul" på Viborg museum Udstillingen "24 ting om jul" på Viborg museum

Viborg Stiftsmuseum har igen i år en særudstilling omkring jul. Mon ikke at der også skulle være en nisse eller to at finde et sted på museet.

Juleweekend på Viborg Museum Juleweekend på Viborg Museum

Traditionen tro holder Viborg Museum juleweekend med en masse aktiviteter på museet for både børn og voksne. Det sker 6. og 7. december. Der er gratis adgang.