Udstillingen "24 ting om jul" på Viborg museum

Viborg Stiftsmuseum har igen i år en særudstilling omkring jul. Mon ikke at der også skulle være en nisse eller to at finde et sted på museet.

Igen i år byder Viborg Museum på en udstilling om jul, men modsat de seneste par år, er der ikke tale om en julekalender med låger i rummet for særudstillinger.

I år er juleudstillingen bygget ind i museets permanente udstilling. Rundt omkring på museet er der sat ting op, der handler om jul.

Undervejs skal man finde forskellige poster med gamle genstande, lydkilp, dragter de kan klæde sig ud i, klippeklistreopgaver, julens dufte og så skulle der være et meget berømt nisseskelet. Meningen med udstillingen er at blive lidt klogere bl.a. på solhvervsfesten, helligtrekonger, julebukken, nissen, engle, juletræet og juleposten.

Udstillingen "24 ting om jul" er åben nu og frem til den 5. januar 2014.

Læs mere om Viborg Stiftsmuseum

Læs også

Deltag i julenisse jagten Deltag i julenisse jagten

Det siges, at der på Viborg Museum gemmer sig en gammel nisse. Desværre ses han sjældent, da han er meget sky. Kom og vær med til at lokke ham frem fra sit skjul.

Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum

Nisseavisen var på pletten, da Viborg Museum åbnede deres særudstilling om "Emma og julemanden" filmen.

Juleweekend på Viborg Museum Juleweekend på Viborg Museum

Traditionen tro holder Viborg Museum juleweekend med en masse aktiviteter på museet for både børn og voksne. Det sker 6. og 7. december. Der er gratis adgang.

Højt fra træets grønne top

Peter Faber. Højt fra træets grønne top.

Glade jul, dejlige jul

B. S. Ingemann. Glade jul, dejlige jul.