De bedste pebernødder

Pebernødder er en fast del af julen, og de skal have en krydret smag af jul. God opskrift på pebernødder med ingefær, peber, kanel og nelliker.

3. december 2014 (opdateret )

Pebernødder og jul hører sammen. Denne opskrift giver de mest fantastiske pebernødder, der varmer godt i maven, da de er mere krydret end de brunkage-agtige pebernødder der findes i handlen.

Ingredienser

250 g sukker
250 g blødt smør
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk peber
1 tsk nelliker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 dl piskefløde
500 g mel

Fremgangsmåde

Start med at piske smør og sukker sammen. Tilsæt så piskefløden og når den er kørt ind tilsættes de øvrige ingredienser lidt efter lidt. Efter at dejen har samlet sig, og den vil sikkert sætte håndmikseren på hårdt arbejde, vil det være godt at sætte dejen på køl.

Du kan fint sætte dejen i køleskabet en dag eller to, men du kan også lægge den i fryseren. Opskriften giver omkring 200 til 250 pebernødder alt efter størrelsen. Her på redaktionen foretrækker vi lidt større pebernødder, da det gør dem mindre hårde og krummen bliver mere crunchy.

Hvis du også vil lave peberkage figurer, kan du f.eks. dele dejen op i to. Den kølige dej rulles ud på et melbeklædt bord, så dejen ikke hænger fast. Her bliver der lavet nogle Ampelmann kager.

Og så de helt traditionelle pebernødder. Teknikken kan være forskellig. Nogle ruller dejen ud i små pølser, men vi synes nu, det er lige så nemt bare at hapse små dejklumper og rulle dem til en lille kugle.

Pebernødderne bages ved 200 grader i 10 til 13 minutter. Når de er lysebune, er de færdige. Lad dig ikke snyde af, at de fortsat er lidt bløde. Når pebernødderne køler af, bliver de faste.

Det endelige resultat. De bedste pebernødder med en dejlig krydret smag af ingefær, peber og jul.

Læs også

Risengrød med kanelsukker Risengrød med kanelsukker

En rigtig god mættende spise der desværre ofte kun bliver taget på menuen i december. Risengrød med kanelsukker kan nydes hele året rundt.

Risengrød med kanelsukker Risengrød med kanelsukker

En rigtig god mættende spise der desværre ofte kun bliver taget på menuen i december. Risengrød med kanelsukker kan nydes hele året rundt.