Deltag i julenisse jagten

Det siges, at der på Viborg Museum gemmer sig en gammel nisse. Desværre ses han sjældent, da han er meget sky. Kom og vær med til at lokke ham frem fra sit skjul.

I rigtig mange år har der boet en nisse på Viborg Museum. Han laver fra tid til anden små løjer med personalet på museet, og så tryller han med forskellige genstande på museet.

Det fortælles bl.a. at han en gang tryllede udstoppede høns om til levende høns i middelalder udstillingen. Og så var der jo også den gang, hvor han lavede en af Danmarks første biler, Brems-bilen, helt lille bitte, så han kunne kører rundt i bilen på museet om natten efter lukketid.

Du kan være med i nisse jagten fra den 17. november 2014 og helt frem til den 4. januar 2015. Mød op og få et kort over nissens gemmested. Undervejs vil du finde små smagsprøver, og der vil også være mulighed for at lave gammeldags juleklip.

Læs også

Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum

Nisseavisen var på pletten, da Viborg Museum åbnede deres særudstilling om "Emma og julemanden" filmen.

Glade jul, dejlige jul

B. S. Ingemann. Glade jul, dejlige jul.

Juleweekend på Viborg Museum Juleweekend på Viborg Museum

Traditionen tro holder Viborg Museum juleweekend med en masse aktiviteter på museet for både børn og voksne. Det sker 6. og 7. december. Der er gratis adgang.

Højt fra træets grønne top

Peter Faber. Højt fra træets grønne top.

Gratis risengrød og juleparade Gratis risengrød og juleparade

Hvilken nisse ville sige nej til gratis risengrød? Ingen. Kom torsdag den 27. november og se byens juletræ blive tændt og spis en portion grød. Du kan også se den lysende by og lave en isskulptur.