Gratis risengrød og juleparade

Hvilken nisse ville sige nej til gratis risengrød? Ingen. Kom torsdag den 27. november og se byens juletræ blive tændt og spis en portion grød. Du kan også se den lysende by og lave en isskulptur.

Så nærmer juletiden sig endelig. Det fejres bl.a. i Viborg på Hjultorvet, hvor der torsdag den 27. november dagen igennem vil være en række aktiviteter for små og store nisser.

Dagens aktiviteter begynder så småt klokken 16 hvor den lysende by åbnes. Det er et rigtig smuk by lavet af papir og lamper. Byen laves igen i år af Carte Blanche, der har lavet den otte gange tidligere. I år hjælper elever fra Bøgeskovskolen i Bjerringbro med den lysende by. Byen kan opleves helt frem til klokken 22.

Årets juleparade starter klokken 16.30, hvor vi går på vandring i gåturen med fakler. Paraden vender tilbage til Hjultorvet cirka kl. 17, hvor selveste Julemanden vil gæste Viborg for at tænde det store juletræ.

Efter juletræstændingen fortsætter Julemanden videre i hast, da han har en tralv tid forude. Nissebørn vil fra klokken 17:15 til 20.15 kunne deltage i skabelse af isskulpturer. Hvis du er mellem 6 og 10 år, skal du dog arbejde sammen med en voksen.

Oplevelsesmuseet Hjerl Hede gæster i dagens anledning også Hjultorvet, hvor de vil være at finde mellem 17 og 22. Vi kan kun anbefale, at tage en weekendtur til Hjerl Hede og se deres juleaktiviteter.

Klokken 18 vil der blive af Beredskabsforbundet Viborg blive serveret 600 portioner dejlig risengrød. Det kan kun blive en god nissedag, når der kommer kanel og risengrød i maven.

Byens butikker i gågaden og Sct. Mathias Centret vil desuden have åben "Open by Christmas" til klokken 22.

Læs også

Deltag i julenisse jagten Deltag i julenisse jagten

Det siges, at der på Viborg Museum gemmer sig en gammel nisse. Desværre ses han sjældent, da han er meget sky. Kom og vær med til at lokke ham frem fra sit skjul.

Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum Emma og Julemanden udstilling på Viborg Museum

Nisseavisen var på pletten, da Viborg Museum åbnede deres særudstilling om "Emma og julemanden" filmen.

Glade jul, dejlige jul

B. S. Ingemann. Glade jul, dejlige jul.

Juleweekend på Viborg Museum Juleweekend på Viborg Museum

Traditionen tro holder Viborg Museum juleweekend med en masse aktiviteter på museet for både børn og voksne. Det sker 6. og 7. december. Der er gratis adgang.

Højt fra træets grønne top

Peter Faber. Højt fra træets grønne top.