Juletræet tændes i New York

New York hører til en af sværvægterne, når det gælder juletræs udsmykning. Med sine 12 tons, 45.000 lys og en alder på omkring 75 år er der tale om et velvoksent juletræ.

Den 4. december 2013 fik New York sig for en stund sig et nyt vareting. Et juletræ der vil lys frem til den 7. januar 2014.

Et gigantisk juletræ der er 23 meter højt, vejer 12 tons, og er cirka 75 år gammelt. Træet er pyntet med 45.000 lys.

Så tændes lyset

I USA er det forbundet med tradition når lyset skal tændes. Det ses endda på nationalt tv. Inden selve lystændingen blev der spillet musik af flere kendte navne bl.a. Mariah Carey og Rod Stewart.

Læs også

Højt fra træets grønne top

Peter Faber. Højt fra træets grønne top.

Gratis risengrød og juleparade Gratis risengrød og juleparade

Hvilken nisse ville sige nej til gratis risengrød? Ingen. Kom torsdag den 27. november og se byens juletræ blive tændt og spis en portion grød. Du kan også se den lysende by og lave en isskulptur.

Deltag i julenisse jagten Deltag i julenisse jagten

Det siges, at der på Viborg Museum gemmer sig en gammel nisse. Desværre ses han sjældent, da han er meget sky. Kom og vær med til at lokke ham frem fra sit skjul.

Glade jul, dejlige jul

B. S. Ingemann. Glade jul, dejlige jul.

Juleweekend på Viborg Museum Juleweekend på Viborg Museum

Traditionen tro holder Viborg Museum juleweekend med en masse aktiviteter på museet for både børn og voksne. Det sker 6. og 7. december. Der er gratis adgang.