Risengrød med kanelsukker

En rigtig god mættende spise der desværre ofte kun bliver taget på menuen i december. Risengrød med kanelsukker kan nydes hele året rundt.

Fremgangsmåde

2 dl grødris
1 l letmælk
1 spsk smør
en sjat vand

Bring en sjat vand i kog og tilsæt grødris og smør. Efter at risene har kogt lidt tilsættes mælken. Lad mælken blive varm og skru derefter ned for varmen. Husk at mælk nemt kan koge over, så det er godt ikke at få gjort mælken alt for varm, ellers ender det bare i den helt store komfur rengøring.

Efter en 35 - 40 minutter burde risengrøden være klar. Inden du når til det punkt, bør du fra tid til anden lige rører i gryden, så risengrøden ikke brænder på. Jo mindre varme du tilbereder grøden under, des mindre bliver risikoen for en ulykke i køkkenet.

Der kan være lidt forskellige holdninger til, hvordan grødens konsistens skal være. Nogle nissefamilier fortrækker den tynd, og andre vil have en mere fast grød. Dernæst tilsætter nogle salt til grøden, men det bruger vi ikke her - det samme med en smørklat, da der allerede er tilsat smør.

Når grøden er klar, serveres grøden i en dyb tallerken med kanelsukker på toppen.