Glædelig jul til alle

Redaktionen ønsker alle en glædelig jul til både nisser og mennesker.

Så er tiden kommet, som mange af vores artsfæller har arbejdet op imod igennem lang tid. Julen er kommet, og menneskene samles omkring juletræet til fest og gaver.

Der skal fra redaktionens side lyde en stor hyldest til det arbejdende folk. Særligt en tak til folket med nord. Alle i julemandens værksted, og selvsammes rensdyrpassere. Vi krydser fingre og håber på god vind.

Skønt at denne dag for snart mange år siden blev flyttet et par dage frem pga. nogle ting, der muligvis skete i menneskenes verden, håber vi alligevel også, at alle nisser vil bruge denne dag til at fylde sig med god mad og drikkelse.

Samtidig skal vi også huske på, at nu begynder lyset at vende tilbage. Solen er på vej tilbage. Så en tidlig advarsel: Pas på derude skovnisser for om få måneder er det bedste sted i den mørke skov eller under jorden.

Men lad os blot glemme advarslen i dag, og lad os alle fejre lysets tilbagekomst. For uden lys ville der være intet, ej heller de kære skovnisser.

Billede: Nils Bergslien "Glædelig jul" 1887.

Emneord

Læs også

Juleweekend på Viborg Museum Juleweekend på Viborg Museum

Traditionen tro holder Viborg Museum juleweekend med en masse aktiviteter på museet for både børn og voksne. Det sker 6. og 7. december. Der er gratis adgang.

Højt fra træets grønne top

Peter Faber. Højt fra træets grønne top.

Gratis risengrød og juleparade Gratis risengrød og juleparade

Hvilken nisse ville sige nej til gratis risengrød? Ingen. Kom torsdag den 27. november og se byens juletræ blive tændt og spis en portion grød. Du kan også se den lysende by og lave en isskulptur.

Glade jul, dejlige jul

B. S. Ingemann. Glade jul, dejlige jul.

Deltag i julenisse jagten Deltag i julenisse jagten

Det siges, at der på Viborg Museum gemmer sig en gammel nisse. Desværre ses han sjældent, da han er meget sky. Kom og vær med til at lokke ham frem fra sit skjul.